PRODAJNI HIT! Lesena Sveča

Zelo hitro bo tukaj 1. november, ko bomo pomislili na nakup sveč. Zakaj kupiti svečo iz lesa pa vam predstavimo spodaj!

NORO! V Sloveniji letno porabimo 16 milijonov nagrobnih sveč, kar je v povprečju osem sveč na prebivalca in nas umešča na tretje mesto na svetu. Sloveniji pa ne uspe predelati vseh odpadnih nagrobnih sveč, zato se te kopičijo pri izvajalcih javnih služb. (VIR: RTV SLO, 2019).

Prav tako smo spodaj za vas odgovorili na nekaj vprašanj (Na enaka vprašanja smo odgovarjali tudi lani v intervjuju na radio Si v oddaji Think Green). 

 
Kako smo prišli na to zamisel?

Za samo idejo je zaslužen predvsem pokojni dedek, kateri se je z izdelovanjem in predelovanjem lesa ukvarjal praktično celo življenje. V njegov spomin je tako nastala naša prva lesena sveča. 

Po sami objavi izdelka in ideje smo prejeli veliko zanimanja zato smo nadaljevali z izdelavo, ter dodali možnost graviranja po želji in različne modele.


 
Kako so velike oz. kakšnih oblik so vaše sveče iz lesa?
Na voljo so različne oblike, katere si lahko ogledate na naši spletni strani. Velikost modela "Vertikala" je 15cm. Velikost modela "Horizontala" pa 12cm.

 
Kako jih postavimo na grob, žarni zid ali kam drugam?
Na voljo sta dve različni metodi. Sveča vertikala se zapiči v zemljo, sveča horizontala je na podstavku in je samostoječa (na podstavek priporočamo, da položite kamen).


modeli lesenih sveč

 
Leseno svečo smo nadgradili tudi tako, da lahko vanjo vgravirate kakšno misel, ime, simbol po vaši želji. 

 
Kako pa je lesena sveča pripravljena na vremenske razmere? In kam jo odvržemo, ko odslužijo svoj namen?

Izdelke premažemo z vodoodpornim premazom in jih tako osnovno zaščitimo proti vremenskim razmeram. 

Odvržemo pa jih lahko kar med biološke odpadke saj gre za izključno lesen izdelek.


 

Kje jih lahko kupimo?

Kupite jih lahko v različnih cvetličarnah po Sloveniji (natančen seznam smo napisali v blogu). Prav tako pa jih lahko seveda kupite tudi preko naše spletne strani, kjer lahko izkoristite super akcijo in dodate svoje želje glede graviranja. Izvolite še povezavo do različnih modelov sveč iz lesa -> www.mewoodyou.com/collections/svece-iz-lesa .